HTML

Bitcoin és ami mögötte van

Bitcoin Magyarországon blog. Minden, amit a bitcoinról és használatáról tudni érdemes.

Friss topikok

Archívum

Köszöntő: bitcoin és a felelősség

2013.03.24. 13:13 Bitcoinváltó

A bitcoinnál nincs központi bank, nincs hatóság. Minden felelősség a felhasználóé. Meg kell tanulni élni ezzel a felelőséggel.

Pont ez adja a bitcoin lényegét és alapfilozófiáját. Nincs szükségünk központosított bankra, gazdára, pásztorra, aki meghatározza nekünk a szabályokat és megvéd minket magunktól (jó áron).

A bitcoin protokol minden felhasználót felnőttként kezel. Ha hozzáfér más a privát kulcsaidhoz, a bitcoinjaid elveszhetnek. Soha, senki nem fogja visszaadni őket. Ha elveszíted a privát kulcsod, valószínű soha többé nem fogsz hozzáférni a bitcoinjaidhoz. Ennyi.

Ha viszont megtanulod használni a bitcoint, az egész világ kinyílik előtted: percek alatt üzletet köthetsz a világ másik felén élőkkel, minden szabály és korlát nélkül.Vállalkozás alapítása nélkül építhetsz szabadon szolgáltatásokat, fogadhatsz pénzt és adományokat. Bitcoinjaid nem tudják majd elvenni tőled, szabadon rendelkezhetsz felettük és örökítheted tovább őket.

A bitcoinnal kapcsolatban a legnagyobb kockázat tehát a tudás hiánya vagy a téves tudás.

Mielőtt elkezdesz bitcoinnal foglalkozni, bővítsd a tudásod és értsd meg a rendszer működését alapszinten!

Szólj hozzá!

Címkék: bitcoin bitcoin működés bitcoin pénztárca bitcoin és felelősség bitcoin működése

A bejegyzés trackback címe:

https://bitcoinvalto.blog.hu/api/trackback/id/tr1005165487

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása